Sofia Istanbul Bike Connect

Cycling through Bulgaria and Turkey between 15th of June and 1st of July, 2006... Kerékpárral Bulgárián és Törökországon át Június második felében... През България и Турция с колело...Bu yüzden 2006 Haziran aylarında, Sofia-Sinop bir bisiklet turu planladık

Tuesday, June 06, 2006

Kerékpárral Bulgárián és Törökországon át

A legjobb dolgok az életben olykor váratlanul történnek!

Itt kínálkozik egy ragyogó alkalom, hogy csatlakozz egy izgalmas bringatúrához június második felében. Napokon belül elindulunk, úgyhogy nincs időd sokat teketóriázni! Június 15-én, Szófiából indulunk, és július 1-ig tart a kaland.

Ez kerékpártúra, melyet a Zöld Fiatalok Egyesület (ZöFi) szervez, a kirándulás örömén túl a fenntartható közlekedést kívánja népszerűsíteni (kerékpár, vonat, busz a tuti), az ehhez illeszkedő városfejlesztést ajánlva a régióban.

Az út során helyi önkormányzatokat és nonprofit szervezeteket is meglátogatunk, az erre az alkalomra kidolgozott "Fenntartható Közlekedési Útmutató" egy-egy példányát nyújtjuk át nekik. Az útmutató témái: környezetbarát városfejlesztés, ökováros, autómentes övezetek, "lassú" település... Az út során a könyv bolgár, török verziója is a kezünkben lesz.

Helyi környezetvédő, illetve kerékpáros szervezetek segítségével dialógust kezdeményezünk a helyi lakosokkal, bemutatót tartunk nekik a témából, miközben élvezzük a balkán relaxos hangulatát, és az édes déli, tengerparti klímát.

Ha szeretsz tekerni, csatlakozz bátran! Lehet, hogy az útnak csak bizonyos részére tudsz jönni, az is megoldható. Gondolj csak bele: micsoda új barátokra lelhetsz Samokovban, Plovdivban, Pazardzhikban, Edirnében, Tekirdagban vagy akár Kücükcekmeceben!

Nincs részvételi díj. Két lehetőség van eljutni Szófiába: vagy kerékpárostul vonattal odamenni 15-eig, amikor a hivatalos program kezdődik, vagy még a hétvégén a túraszervezőhőz csatlakozni és szintén szófia felé tekerni, a szerb-román duna menténi nemzeti parkon keresztül.

Jelentkezz, érdeklődj a túraszervezőnél:

Justin Hyatt justin@zofi.hu

0 Comments:

Post a Comment

<< Home